Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ

Порядок внесення розмінної монети в РРО та/або ПРРО

Суб’єкти господарювання зобов’язані у випадку одержання від споживачів у сплату за продукцію (товари, роботи, послуги) зношених банкнот/монет не видавати такі банкноти/монети на решту та надалі здати їх разом із готівковою виручкою (готівкою) до обслуговуючих банків. Це зазначено в п. 22 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України № 148.

16:43 21.08.2023

Платник єдиного податку II-IV груп продає на території села. Чи обов’язковий РРО/ПРРО?

Громадяни, зокрема фізособи – платники єдиного податку II-IV груп, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села чи селища, запитують, чи можуть вони проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО.

16:42 21.08.2023

РРО чи ПРРО: обирайте самостійно

Для проведення розрахунків суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає самостійно – безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО.

14:58 21.08.2023

E-кабінет: як подати документи для переоформлення ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями

Ліцензія на право оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах видається, зокрема, за поданою нарочно, поштою або в електронному вигляді заявою суб’єкта господарювання (зокрема іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію (крім ліцензії на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі пальним, роздрібну торгівлю пальним, зберігання пального з метою подальшої його реалізації іншим споживачам) – відповідно до статті 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

14:50 21.08.2023

На Черкащині більше 10 тисяч платників зареєстрували РРО/ПРРО

У Черкаському регіоні впродовж семи місяців цього року 2650 суб’єктів господарювання, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС в Черкаській області, зареєстрували 3407 реєстраторів розрахункових операцій (із них 2308 – програмних РРО). Як зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Сергій Гришко, загалом в області 15 144 класичних та програмних реєстраторів розрахункових операцій зареєстрували 10 652 суб’єкти господарювання. Поміж них програмним рішенням скористались більше 6 тисяч платників, зареєструвавши понад 7,8 тисяч ПРРО.

08:33 18.08.2023

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Корисна інформація: керівництво користувача безкоштовного ПРРО (WEB, Android, iOS, Windows) доступне на сайті ДПС України за лінком https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/kerivnitstvo-koristuvacha 

08:32 18.08.2023

До уваги платників податків!

Головне управління ДПС у Черкаській області області запрошує Вас на  онлайн-зустріч щодо новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX в частині  застосування РРО/ПРРО та відновлення відповідальності підприємців за порушення вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій.

08:31 18.08.2023

МПЗ: визначення зобов’язання при переході права власності на земельну ділянку від одного до іншого власника

Отже, яким чином контролюючий орган визначає мінімальне податкове зобов’язання у випадку переходу протягом календарного року права власності (оренди, користування) на земельну ділянку, віднесену до сільськогосподарських угідь, від одного власника (орендаря, користувача) – ФО до іншого власника (орендаря, користувача) – ФО?

08:29 18.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь