Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

Про обмеження польотiв беспілотних літальних апаратів  на теритopiï району

Дата: 03.07.2024 15:17
Кількість переглядів: 65

Керівникам установ, підприємств, організацій

 

  Щодо надання дозволів на використання повітряного простору на території району з використанням безпілотних літальних апаратів (БпЛА) для проведення польових сільськогосподарських робіт, навчальних та показових польотів, спортивних змагань з використанням БпЈІА, районна військова  адміністрація вкотре нагадує, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну Указом Президента України від 24.02.2022  № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воснного стану в Україні» від 24.02.2022 № 2102-IX, уведений воєнний стан. Водночас  Державною  авіаційною  службою України  з 00.45 24.02.2022 координованого  всесвітнього часу (02.45 за київським часом)  запроваджена заборона для польотів ycix повітряних суден цивільної  авіації,  крім повітряних суден державної aвiaцiï.

Наказом начальника районної військової адміністрації  від  25.02.2022 № 5 «Про обмеження польотiв беспілотних літальних апаратів  на теритopiï району» дозволено використання БпЛА лише для потреб сил оборони. Листом   Державної    авіаційної    служби    України    від    03.02.202 № 1.19-477-23 органам виконавчої влади надані додаткові роз’яснеиня щодо  використання повітряного простopy України в умовах воєнного  стану. Зокрема дозвіл на польоти повітряних суден на території  України  може надаватися Державною авіаційною службою України, яка реалізує державну політику у сфері цивільної авіацїі та використання повітряного простору України та з уповноваженим органом з питань цивільної  авіації, а також Генеральним штабом Збройних Сил України.

Дозволи на використання БпЛА, вільнолітаючих та кордових моделей різноманітних         класів,        радіокерованих  та      експериментальних літаючих моделей у відповідних органах повинні отримувати юридичні та фізичні особи, що мають намір ïx використовувати, за умови ïx офіційної реєстрації в окремо визначеному порядку.

Для отримання дозволу на використання повітряного простору на території району, суб’єкту  господарювання, власнику який має у користуванні БпЛА, необхідно завчасно написати до Генерального штабу Збройних Сил України заявку встановленої форми та надіслати  їï на електронну адресу: zorkz@post.mil.gov.ua.  Зразок заявки знаходиться у Бабанській селищній раді  (тел..0982565784).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь