A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

Шановні жителі Бабанської територіальної  громади!

Дата: 01.03.2024 11:24
Кількість переглядів: 113

 Стихійні сміттєзвалища, що з’являються у результаті людської безвідповідальності, є одним із основних джерел забруднення навколишнього середовища. І їхня кількість, на жаль, щороку лише зростає. В першу чергу громадяни мають дотримуватися вимог поводження з відходами,  не допускати засмічення та забруднення території. Адже викидання сміття у місцях, не пристосованих для цієї мети, несе за собою відповідальність. Згідно  Кодексу України про адміністративні правопорушення, засмічення  відходами тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Фото без опису

 На сьогодні проблема надмірної засміченості навколишнього середовища щороку набуває дедалі загрозливіших масштабів. Спілкування з природою практично всюди супроводжує небажаний «свідок» - пластик та інше побутове сміття…

 

 Тож звертаємося до усіх громадян: будьте свідомими та дбайливими, адже на порушників чекає штраф! Однак справа не тільки у коштах, які доведеться заплатити, а ще й у совісті і усвідомленні того, що ми робимо.

Бабанська селищна рада  звертається до мешканців громади з проханням сигналізувати про відомі факти вивезення відходів на  несанкціоновані сміттєзвалища. Для початку  за 1 вивезену машину сміття - 2 машини  сміття в   двір. І це не просто слова. Страшно стає, душа обливається кров’ю, коли  бачимо, як  гине наша культура. Невже ми настільки  здичавіли, що не  можемо зрозуміти: чисто не там, де  прибирають, а там, де не смітять!

Щорічно  грейдеруємо  сміттєзвалища, прибираємо територію біля стихійних  звалищ. Однак майже в  кожному  населеному пункті громади знаходяться, мудреці, які  думають, що вони  розумніші і хитріші від інших: вивозять, виносять побутові відходи і  висипають  при дорогах та у лісосмугах.

З місцевого бюджету виділяються чималі кошти на  утилізацію побутових відходів. Контейнери для сміття встановлені у  визначених місцях і вивіз  сміття  проводиться  згідно  затвердженого графіка.

Шановні жителі!

Якщо не хочете одного разу  прокинутись і побачити в себе  перед порогом  тонни сміття  зі стихійних сміттєзвалищ, які ви  вправно доповнюєте новими об’ємами, не порушуйте закон природи і  закон  людяності! Закликаємо всіх небайдужих до  пильності!

Будьмо з  природою  взаємними!

Не шкодьмо планеті і вона віддячить нам сторицею!   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь