A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

Шановні жителі Бабанської громади! Дотримуйтесь правил благоустрою і санітарної очистки територій, проводьте боротьбу з бур’янами

Дата: 28.04.2023 14:29
Кількість переглядів: 266

Щороку ми ведемо роботу по скошуванню трави та проводимо  боротьбу з бур’янами на своїх присадибних земельних ділянках.  Деякі з бур’янів являються карантинними. Самі поширені карантинні рослини на території громади – це амброзія полинолиста,  яка легко спричиняє алергійні захворювання у людей, кускута та повитиця, якою можуть отруїтися тварини.

Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту» зобов’язує утримувати земельні ділянки та прилеглі території в належному санітарному стані не тільки підприємства, установи, організації але й всіх громадян.

Відповідно до Правил благоустрою на приватних садибах і прилеглих ділянках – їх власники або користувачі зобов’язані  проводити обкошування трави та бур’янів.

Нагадаємо порушення даних правил тягне за собою адміністративне  покарання, передбачене  статтями 152, 153,154 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи непросту ситуацію, що склалась наразі в населених пунктах громади (після дощів на вулицях населених пунктів, біля присадибних ділянок, а інколи і на самих ділянках забуяли  бур’яни серед яких не мало карантинних),  необхідно нагадати деякі  правила благоустрою.

В першу чергу, мешканці приватного сектору зобов’язані утримувати територію навколо свого будинку у належному стані, систематично і своєчасно  скошувати  траву, бур’яни  на прилеглій та закріпленій території, а також на території прилеглій до їх ділянок.

Також  наявність біля двору будматеріалів, піску, гравію чи дров вважається порушенням правил благоустрою. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь