A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

У «Гвардії наступу» з’явиться нова дев’ята бригада – «Хартія»

Дата: 12.04.2023 13:48
Кількість переглядів: 252

У «Гвардії наступу» з’явиться нова дев’ята бригада – «Хартія», – заявила заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

За її словами, відомство вже отримало десятки тисяч заяв від добровольців, які готові долучитися до «Гвардії наступу». Саме тому було вирішено продовжити набір та створити нову бригаду у складі Національної гвардії України.

«Ця бригада буде дев’ятою у складі «Гвардії наступу» та сьомою бригадою в Національній гвардії України. Вже розпочато набір до «Хартії», заявку так само можна подати або ж через сайт Міністерства внутрішніх справ, де можна ознайомитись з більш детально з інформацією про етапи відбору, про навчання, яке буде відбуватися. Крім цього, можна ознайомитися з адресами тих ЦНАПів, які наразі працюють, де також можна подати свої документи офлайн», – розповідає заступник Міністра внутрішніх справ України.

Катерина Павліченко зазначає, що рівень відбору кандидатів до «Гвардії наступу» достатньо високий, адже в ряди бійців мають бути набрані найкращі та найбільш вмотивовані.

«Дійсно, ми маємо відібрати і набрати в ряди кращих, найбільш вмотивованих та підготувати їх належним чином, базуючись на тому досвіді, який вже сьогодні має Україна, і на тому досвіді, який можуть надати наші іноземні партнери. Попри те ми розуміємо, що дійсно на тому чи іншому етапі ми маємо певні відсіви, чи то на стадії військово-лікарської комісії, коли кандидати не проходять за станом здоров’я, чи недостатній рівень фізичної підготовленості», – додала заступник Міністра.

Однак, за її словами, кандидати, які все-таки мають велике бажання вступити до того чи іншого підрозділу «Гвардії наступу», можуть покращити свою фізичну підготовку шляхом тренувань та долучитися до рядів штурмових бригад: «Кожна бригада – це такий великий механізм, який включає в себе дуже багато різних спеціальностей. І люди, які приходять, добровольці, вони мають можливість навчатися виходячи зі своїх вмінь, навиків, знань та побажань працювати по тому чи іншому напрямку. Це і оператором БПЛА, розвідником, артилеристом, піхотинцем, гранатометником».

Заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко розповіла, що підготовка бійців триває кілька місяців. Спочатку вона відбувається в індивідуальному режимі, адже велика кількість добровольців раніше не служили в армії. Наступний етап навчань вже у складі підрозділу, в якому бійці нестимуть службу.

«Наразі ми бачимо великий попит та бажання долучитися до лав «Гвардії наступу», тому ми продовжили набір. Зокрема, відкрили можливість доєднання до ще однієї бригади, яка називається «Хартія», і вона буде у складі Національної гвардії України», – додала заступник Міністра.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь