Для керівників закладів торгівлі харчовими продуктами!
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Уманське управління
Рекомендує керівникам закладів торгівлі харчовими продуктами, ресторанного господарства, харчової промисловості:
Забезпечити:
- дотримання умов зберігання та реалізації харчових продуктів та продовольчої сировини, особливо тих, які швидко псуються;
- контроль температурного режиму зберігання та реалізації харчових продуктів, зокрема тих, які швидко псуються;
- щоденну якісну товарознавчу експертизу харчових продуктів, продовольчої сировини, зокрема тих, які швидко псуються;
- утилізацію непридатних харчових продуктів та продовольчої сировини відповідно до законодавства;
- інформування Уманського управління ГУ ДПСС в Черкаській області відповідно п.3 ч. 2,3-5 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо виявлених невідповідностей протягом 1-2 діб;
- наявність запасів води питної, дезінфікуючих, миючих засобів, засобів індивідуального захисту;
- дотримання:
• постанов Головного Державного санітарного лікаря від 30.12.2020 №57, від 09.05.2020 №17 та від 06.06.2020 №34;
• технологічних інструкцій щодо виготовлення харчових продуктів, програм - передумов системи НАССР, інструкцій щодо виробничого контролю технологічних процесів, харчових продуктів, мікробіологічного контролю готових страв;
- проведення валідації та верифікації системи НАССР;