A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

Міністерство юстиції інформує  про забезпечення неухильного дотримання положень законодавства під час проведення держаної реєстрації створення юридичної особи.

Дата: 03.11.2022 15:28
Кількість переглядів: 165

Порядок проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі документів, що подаються заявником для державної реєстрації, встановлений статтею 25 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон про реєстрацію) та включає в себе перевірку документів на наявність підстав для відмови в державній реєстрації.

Так, однією з таких підстав, закріплених у статті 28 Закону про реєстрацію, є порушення встановленого законом порядку створення юридичної особи.

Кабінетом Міністрів України  23 серпня 2022  року прийнято  постанову № 941 «Питання утворення суб’єктів господарювання державного сектору економіки у період воєнного стану», якою встановлено, що у період воєнного стану утворення державних підприємств, установ та організацій, заснування господарських організацій, до статутного капіталу яких передається державне майно, суб’єктами управління об’єктами державної власності здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України.

Підсумовуючи вищевказане, якщо у пакеті документів для державної реєстрації створення певного кола юридичних осіб, визначених вказаною постановою, відсутнє погодження Кабінету Міністрів України, це є підставою для відмови у проведенні державної реєстрації у зв’язку з порушенням встановленого законом порядку створення юридичної особи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь