A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

з 1 вересня розпочато прийом заявок на отримання державних підтримок малим агровиробникам

Дата: 06.09.2022 08:53
Кількість переглядів: 766

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 р. № 918 затверджений ПОРЯДОК надання державної підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції за напрямами отримання бюджетних дотацій:

- на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності;

-  за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

Отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції , а саме громадяни України, юридичні особами, засновниками яких є виключно фізичні особи - громадяни України, які мають у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мають  у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

 

Отримувач може скористатися бюджетною дотацією одноразово одним із визначених напрямів у розмінах:

- на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності – по 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372000 гривень;

- за утримання корів, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки - по  5300 гривень на одну корову, але не більше 530000 гривень.

 

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами. На заявку накладається електронний підпис отримувача, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру - 15 листопада поточного року.

Примітка: Державний аграрний реєстр (ДАР) — це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги.

ДАР  з’єднаний з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Державним земельним кадастром, Державним реєстром речових прав, а також із Єдиним державним реєстром тварин.

Реєстрація та подання заявок на участь у програмах підтримки в ДАР є безкоштовними.

 Зареєструватись  на платформі ДАР можна за посиланням https://www.dar.gov.ua/

Відділ агропромислового розвитку, екології

та взаємодії з органами місцевого самоврядування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь