A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ від Головного управління ДПС у Черкаській області

Дата: 15.06.2022 14:47
Кількість переглядів: 722

Головне управління ДГТС у Черкаській області повідомляє, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету, або так звана «податкова амністія».

Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб встановлено підрозілом 9 4 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України.

Із 2022 року скористатися правом на «податкову амністію» можуть також державні службовці, депутати місцевих рад, працівники прокуратури, суду та інших органів виконавчої влади та самоврядування, окрім окремих категорій посад, наведених в додатку до листа.

Використання права на «податкову амністію» дозволяє легалізувати активи, набуті до 1 січня 2021 року, вартість яких значно перевищує офіційно отримані доходи, адже найближчим часом очікується запровадження «непрямих методів» оподаткування. Це означає, що вартість придбаних в майбутньому активів, не підтверджена офіційними доходами, підлягатиме оподаткуванню за звичайними ставками (18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору).

Поряд з цим, ставки збору з одноразового добровільного декларування на різні види активів - від 2,5% до 11,5%. Зокрема, до активів, розміщених в Україні, застосовується ставка 5%.

Громадянами можуть бути задекларовані як грошові кошти, валютні цінності, гак і нерухомість, земельні ділянки, рухоме майно, корпоративні права, предмети мистецтва та багато іншого. Такі активи можуть бути розміщені як в Україні, так і за кордоном.

Декларанти, які у повному обсязі сплатили збір з одноразового добровільного декларування, звільняються від відповідальності за порушення податкового законодавства, та від обов'язку сплати податків стосовно задекларованих доходів. Задекларовані активи (як валютні, так і матеріальні) набувають легального статусу та можуть бути безперешкодно використані в майбутньому (продані, подаровані, розміщені на депозитних рахунках тощо).

Інформація щодо декларантів є суворо конфіденційною та не може бути використаною в розслідуваннях, перевірках стосовно декларанта, а також як докази у кримінальних та а д м і н і с тр ати в н и х справах.

Вартість рухомого або нерухомого майна, яке було задекларовано в рамках «податкової амністії», буде врахована у зменшення суми оподатковуваного доходу, який потрібно декларувати при продажу такого майна.

З метою стимулювання детінізації доходів та підвищення рівня податкової культури Головне управління ДПС у Черкаській області просить взяти до відома зазначену інформацію.

Більше інформації можна отримати в ДШ за місцем проживання або за телефонами ГУ ДПС у Черкаській області 33 91 87 та контакт-центру ДПС України 0 800 501 007. 044 454 16 13.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь