A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

Для призовників і військовозобов’язаних, які прибули до нового місця проживання в адміністративно-територіальну одиницю

Дата: 16.05.2022 14:33
Кількість переглядів: 796

В умовах відбиття повномасштабного російського вторгнення в ході російсько-української війни  Конституційним і громадянським обов’язком кожного українця є захист Батьківщини.

Призовники та військовозобов'язані (чоловіки призовного віку від 18 до 60 років) після прибуття до нового місця проживання (в тому числі – тимчасового) зобов'язані в семиденний строк повідомити про це ТЦК та СП (стати на військовий облік). При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та військовий квиток(чи хоча б один з цих документів). Це одна з вимог п.25  Постанови Кабінету Міністрів України № 921 від 7 грудня 2016 року «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних». Тобто навіть особи, які ще не мають статусу внутрішньо-переміщеної особи, чи навіть переїхали в іншу область з інших причин – мають у семиденний термін звернутися до ТЦК та СП і повідомити місце свого теперішнього перебування.

Ускладнюючою обставиною можуть стати втрачені військово-облікові чи особисті документи, проте працівники ТЦК та СП завжди готові піти назустріч для вирішення усіх проблемних питань. Навіть якщо особа втратила документи - вона може звернутися до ТЦК та СП з довідкою про те, що вона зареєструвалася як внутрішньо переміщена особа - в сьогоднішніх умовах цього буде достатньо.

Громадяни, які порушують правила військового обліку, можуть бути притягнені до адміністративної або кримінальної відповідальності згідно із законодавством. Зокрема стаття 336 ККУ за ухилення від мобілізації передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь