A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

 Звернення до фізичних осіб – одноосібників, які самостійно обробляють паї або власні земельні ділянки.

Дата: 22.04.2022 09:04
Кількість переглядів: 867

      Згідно ПКУ та нагадування ГУ ДПС в Черкаській  області, відділ фінансів  Бабанської селищної ради повідомляє, що з 01.01.2022 розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами протягом 2021 року.
        Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до норм якого подавати податкові декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) необхідно одноосібникам, які самостійно обробляють паї або власні земельні ділянки та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ). 

     ТЕРМІНИ КАМПАНІЇ ДЕКЛАРУВАННЯ У 2022 РОЦІ: суб’єкти декларування зобов’язані подати електронні декларації не пізніше трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни.

         Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

            Увага, згідно з пп. 47.1.2. ст. 47 ПКУ відповідальність за складання податкової звітності несуть фізичні особи — платники податків та їх законні чи уповноваженні представники у випадках, передбачених законом.

            Варто зазначити, що власники земельних часток (паїв), які самостійно обробляють свої ділянки, вирощують на них сільськогосподарську продукцію, реалізовують її, тобто є учасниками товарного сільськогосподарського виробництва (не будучи при цьому зареєстрованими суб’єктами господарювання або фізичними особами — підприємцями, або фермерськими господарствами) не є соціально захищеними.

          Працюючи роками на своїй землі та не сплачуючи єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, селяни-одноосібники не формують свій трудовий стаж і тим самим позбавляють себе соціальних гарантій на випадок тимчасової втрати працездатності, пенсійного забезпечення тощо.

          Подати декларацію можна за адресою:  м.Умань, площа Соборності 1а, кабінет 103, Головне Управління Державної податкової служби в Черкаській області.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь