A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

80 років трагедії Бабиного яру

Дата: 27.09.2021 16:27
Кількість переглядів: 516

29–30 вересня виповниться 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв. У 2021 році, у 80-ті роковини трагедії, в Україні вшанують пам’ять десятків тисяч розстріляних.

Маховик смерті забрав упродовж 1941-1943 років життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, полонених червоноармійців, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних заручників, українських націоналістів і радянських партизанів, в’язнів Сирецького концтабору.

Вшануймо їхню пам’ять разом! Прийдіть 29-30 вересня у Бабин Яр. Біля різних пам’ятників на території заповідника ви зможете взяти символічні камінці та лампадки, щоб покласти до меморіальних місць. Пам’ятна подія триватиме два дні, з 10:00 до 19:00. Орієнтуйтеся за вказівниками, що будуть встановлені у Бабиному Яру.

Також запрошуємо всіх охочих незалежно від віросповідання долучитися до міжконфесійного молебню увечері 29 вересня біля пам’ятника киянам і військовополоненим, розстріляним у Бабиному Яру (орієнтир – вул. Дорогожицька, 9, навпроти Національної медичної академії післядипломної освіти).

Пам’ятні заходи організовує Український інститут національної пам’яті, Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр», Інститут історії України НАН України за підтримки Ukrainian World Congress – Свiтовий Конґрес Українців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь