A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ЖИТЕЛІВ СЕЛИЩА БАБАНКА

Дата: 17.03.2021 17:21
Кількість переглядів: 1424

 

16 березня 2021 рокув будинку культури відбулися загальні збори (сходка) громадян селища  Бабанка.

Селищний голова Оратівський Леонід Васильович, привітавшись з жителями громади, подякував за те, що вибрали його селищним головою Бабанської селищної ради. Прозвітував про соціально-економічний розвиток селища, окреслив проблемні питання, які залишились від попередньї влади  та стали на перешкоді формування територіальної громади з перших днів і до сьогодення, а також розповів про формування бюджету (доходи та видатки селищного бюджету)  на 2021 рік та план роботи на 2021 рік.  Леонід Васильович  зазначив, що селищна  рада постійно опікувалась забезпеченням  продуктами харчування  дитячого садочка та Бабанського ліцею.

На розгляд зборів громадян виносяться наступні питання:

1. Звіт про  проведену  роботу Бабанської селищної ради з 24 листопада 2020 року.

2. Про роботу дільничного інспектора поліції в 2020 році.

3. Звіти керівників установ  селища (освіта, культура, медицина та ін.) про проведену роботу  в 2020 році.

4. Про  встановлення   ставки самооподаткування на 2021 рік

5. Питання, що потребують вирішення в селах громади.

6. Різне (замінаводогону  по вулицях Шевченка, Козацька, Ломакіна, проведення ремонту доріг по вул. Гагаріна, вул. Ломакіна. )

Виступили:

Дільничний  офіцер поліції сектору превенції  Уманського районного відділення поліції Уманського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Черкаській  області ст. лейтенант поліції Олег Побережний прозвітував про результати оперативно-службової діяльності відділу  поліцейської діяльності №2 Уманського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, на обслуговуваній території в смт. Бабанка Уманського району, Черкаської області за 2020 рік.

Лікар загальної практики АЗПСМ Барчук Ніна Василівна –  довела до  відому громади, що амбулаторія працює  у звичайному режимі.  Закликала присутніх скористатись нагодою і отримати щеплення від правця, дифтерії.    В наявності - експрес тести на коронавірус, снід та тропоніни (підозра на інфаркт). Працюємо і надаємо всім допомогу.

Директор Бабанського ліцею Жмуденко Надія Сергіївна у  своєму виступі повідомила, що  зовсім недавно  школа стала ліцеєм і  третій рік працює як опорний заклад, який щорічно оновлюється, набуває сучасного вигляду. В ліцеї навчається 352 учні (в школі – 275 , у філії – 77 учнів). Головна особа в ліцеї – дитина. І все, що  відбувається в ліцеї, зорієнтовано на розвиток  творчих здібностей, виховання  справжніх патріотів нашої неньки України. Учні ліцею є переможцями районних та обласних предметних олімпіад з базових дисциплін та призерами захисту науково-дослідних проектів МАН, міжнародних конкурсів «Кенгуру», «Бобер», «Соняшник», «Левеня», «Геліанту», «Колос» і  «Санфлауер».

Завідувач бібліотеки Качур Лариса Анатоліївна – поінформувала, що протягом року в бібліотеці  пропагувалась література з  народознавства, історії рідного краю, народних свят, звичаїв, обрядів.   Задовольнялись потреби читачів з різних питань Їх цікавили новини в медицині, освіті, інформації про пенсійне забезпечення, про соціальний захист населення. Надавалась інформація з  Інтернету та до  користувачів доводилась  різними методами: за допомогою довідок – тематичних, уточнюючих, адресних, фактографічних; надавались консультації, проводились дні  інформації, бібліотечні уроки, велась робота з каталогом та картотеками.

Директор будинку культури Святецька Галина Афанасіївна   поінформувала, що будинок культури знаходиться на балансі селищної ради. Проведений капітальний ремонт всього приміщення зовні та всередині будівлі. При будинку культури працюють гуртки: сольний, вокальний, художнього читання, драматичний, духовий,  троїсті музики. Проводились тематичні вечори, святкові вогники. Заплановано було багато, але карантин продовжували і проведення заходів обмежили. Хто дружить з комп’ютером, то всі масові заходи, які ми  проводимо в онлайні. А ще ми намагаємось  підтримувати чистоту в  приміщенні, а також на території Будинку культури: - повідомила Галина Афанасіївна.

Очільник Бабанської селищної ради озвучив питання, що потребують вирішення:

Заміна водогону  по вулицях Шевченка, Козацька, Ломакіна. На зборах громади звернувся до депутата Бабанської селищної ради та директора  ДП АФ  «Байс-Агро» ТОВ АПК Кисіля Анатолія Івановича з проханням виділити 400 тис. грн. на нову свердловину.

В минулому році виготовлено проєктно-кошторисну документацію на  встановлення пожежної сигналізації в Бабанському ліцеї. Для фінансування даного проекту потрібні кошти згідно кошторису. 

Наразі необхідно піддати вогнезахисному обробленню  дерев’яні конструкції горищного приміщення Бабанського ліцею.

Питання: Про  встановлення   ставки самооподаткування на 2021 рік?

Запропоновано суму самооподаткування на 2021 рік в розмірі 100 грн. з кожного двору.

Голосували:   «за» - одноголосно, проти: «0»  утримались: «0»

Вирішили: затвердити суму самооподаткування на 2021 рік в сумі 100 грн. з кожного двору.

Підняти питання    на загальних зборах (сходці) смт.Бабанка:

1. Чи багато хворих на ОРЗ? (депутат Бабанської селищної ради Павлик О.М.).

2. Виділення коштів на водопровід та на свердловину  по вул. Шевченка, вул. Козацька, вул. Ломакіна.(жителька селища Лещенко Л.К.).

3. Чи є голова ради ветеранів  в селищі? ( житель селища Жмуденко О.М.).     

4. Коли  власники  бувшої пекарні та бувшого маслозаводу наведуть лад на своїх територіях? (житель селища  Кобилянський В.Г.).   

5.Чи будуть працювати робітники на громадських роботах? ( жителька селища Черненко А.А.)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь