A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бабанська громада
Черкаська область, Уманський район

ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ЖИТЕЛІВ СЕЛА АПОЛЯНКА

Дата: 16.03.2021 15:41
Кількість переглядів: 1652

15 березня 2021 року  пройшли загальні збори  жителів села Аполянка. До сільської громади прибули: селищний голова Бабанської селищної ради Оратівський Леонід Васильович; депутат Бабанської селищної ради та Директор ТОВ «Прометей» Мальченко Володимир Петрович; заступник селищного голови Бабанської селищної ради Мельник Людмила Сергіївна; керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Бабанської селищної ради Ковальчук Олена Іванівна;  директор Бабанського ліцею Жмуденко Надія Сергіївна.

Староста села Аполянка Лелека Ігор Андрійович повідомив, що за  2020 рік сталося багато подій та змін. Основними з них було проведення місцевих виборів, в результаті яких було обрано селищним головою Бабанської селищної ради – Оратівського Леоніда Васильовича, а також депутатів Бабанської селищної ради.

Після об’єднання дванадцяти сіл до Бабанської територіальної громади на першій сесії новообраними депутатами  прийнято рішення про складання повноважень сільських голів, секретарів та депутатів по всіх селах, а також обрано старост.

Лелека І.А. повідомив, що його 4 грудня 2020 року призначено старостою в село Аполянка, а діловодом - Громадську Ірину Сергіївну. Депутатом Бабанської селищної ради від населеного пункту  обрано Мальченка Володимира Петровича – директора ТОВ «Прометей». Слова подяки за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток села та активну життєву позицію Ігор Лелека висловив Філіпенку Петру Андрійовичу, який  більше 8 скликань протягом 33 років обирався і працював сільським головою села Аполянка.

 

Станом на 01.01.2021 року, в населеному пункті проживає - 482 особи, в т.ч. шкільного і дошкільного віку близько 103 особи.

На даний час  на території села функціонують: ТОВ "Прометей", яке є базовим сільськогосподарським підприємством; Фермерське Господарство "Поляна лісова".

З бюджетних установ дошкільний навчальний заклад "Білосніжка". На вихованні перебуває 18 дошкільнят різної вікової групи.

За кошти Аполянської сільської ради в минулому році закуплено: лінолеум у спальну кімнату та спортивну залу; господарчі товари; халати, фартухи, косинки, шапочки для працівників;  медичний інвентар для медичного кабінету і.т.д.

Сільський будинок культури - вкрай важливий для населеного пункту:   проведення  заходів з нагоди свят, одруження  тощо.  Сільський будинок культури забезпечений настільними та іншими іграми, включаючи теніс та більярд. Даний заклад має  сучасну апаратуру, сценічні костюми. Організована робота  гуртків.

 Бібліотека забезпечена в повному обсязі  всім необхідним, але потребує  ремонту  приміщення та даху.

Життево необхідним закладом,  який забезпечує обслуговування і надає послуги сільському населенню є фельдшерський пункт с. Аполянка.

Треба відмітити, що за останні 2-3 роки, завдяки фінансовій підтримці адміністрації ТОВ "Прометей"  впорядковано приміщення, проведено ремонт внутрішньої частини приміщення ФП та покрівлі. На даний час установа відповідає вимогам, що стосуються функціонування закладу. Основним недоліком фельдшерського пункту - є відсутність проточної води, що знижує рейтинг установи  при проведені акредитації.

Необхідними закладами, що забезпечують жителів села товарами першої необхідності є торгівельні заклади. Це центральний магазин, що є власністю Рай СТ і перебуває в оренді ПП Іванов С.А. та мала архітектурна споруда, в якій здійснює свою діяльність ПП Ямкова Світлана Григорівна.

Виникають певні незручності в результаті відсутності на території населеного пункту поштового відділення та  філії банку.

По благоустрою за рахунок усіх можливих джерел фінансування, при підтримці зі сторони адміністрації ТОВ "Прометей", силами працівників установ та організацій, які залучалися до робіт та жителями населеного пункту у звітному періоді проводився певний обсяг робіт, пов'язаних з упорядкуванням окремих територій, вулиць, в’їзних знаків, Обеліску загиблим в роки війни односельчанам, братських могил і території сільського кладовища.

Ігор Лелека висловив слова подяки від себе особисто та від жителів села  директору ТОВ «Прометей», депутату Бабанської селищної ради –  Мальченку Володимиру Петровичу за надану техніку і працівників, які у зимовий період розчищали усі дороги від снігу та допомагали під час ожеледиці. Крім того, щорічно господарство постійно допомагає у всіх сферах і всім жителям, які потребують допомоги, витрачаючи сотні тисяч гривень.

Важливим питанням, є забезпечення виконання виконавчими органами  власних та делегованих  повноважень в сфері земельних відносин. Більшість громадян здає свої паї в оренду ТОВ "Прометей", за що щорічно отримують орендну плату, як в грошовому так і в натуральному  виразі.  Проте, частина громадян виділила в натурі  свої  ділянки.  Одноосібників нараховується на даний час 28 осіб.

  Староста Лелека Ігор Андрійович озвучив питання, що потребують вирішення в селі Аполянка

 

До проблемних питань відноситься проведення поточного та капітального ремонту доріг в селі, зокрема по вул. Молодіжній, пров. Шкільний, вул. Спортивна та ін.

Встановлення щоденного автобусного сполучення з м.Умань. В нашому селі є такі жителі, які потребують постійного стороннього догляду, але ще не мають права на оформлення в будинок для пристарілих. Тож питання залишається відкритим.

Є питання по косметичному ремонту приміщень бюджетних установ (СБК, ДНЗ, Бібліотека). Також потрібно закупити лінолеум у ДНЗ у музичну кімнату (вартість близько 11 000 грн.)

Питання допомоги дитині інваліду Шимку Михайлу Аліковичу в плані надання грошової допомоги для придбання складного інвалідного візка (вартість від 10 000 до 12 000 грн.), який можна буде помістити в легковий автомобіль. Питання по забезпеченню бензином працівників у весняно-літній період для проведення обкошування території села та розпилюванню дров для фельдшерського пункту.

Селищний голова Леонід  Оратівський підвів підсумки загальних зборів громадян,  ознайомив присутніх із плановими показниками фінансування у 2021 році.

Збори громадян  пройшли  конструктивно. Люди мали змогу напряму поспілкуватися із керівниками громади та присутніми на зборах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь